Köpvillkor

Köpvillkor:

Alla priser på hemsidan är inklusive moms. När ni lägger en beställning skickas en preliminär orderbekräftelse till er via e-post. Om ni har frågor eller om ni vill ändra något kontaktar ni oss via e-post eller telefon. Möblera Online ingår ej avtal med personer som inte är myndiga (under 18 år).

Ångerrätt & Öppet köp:

För privatpersoner tillämpar Möblera Online Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning.

Vid returen ska varan returneras i oskadat originalemballage, helt omonterad och oanvänd. Om så inte skulle vara fallet, debiteras kunden för värdeminskningen.

Bilder på varan och emballagets skick är obligatoriskt vid åberopande av ångerrätt, efter granskning av returen tar Möblera Online ett preliminärt beslut gällande värdeminskning.

Öppet köp gäller även reavaror!

Distansavtalslagen innehåller dock ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Möblera Online uppmärksammar härmed Kunden att enligt Distans- och Hemförsäljningslagen gäller inte ångerrätt om avtalet avser: “En vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel”. Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål – beställningsvaror med andra ord.

Ångerrätt 14 dagar gäller endast privatpersoner. Är ni osäkra på vilka varor som inte omfattas av ångerrätt och öppet köp ber vi er kontakta vår kundservice på 036-460 80 eller via e-post kund@mobleraonline.se.

När kunden godkänner våra köpvillkor vid beställning, samtycker kunden till att Möblera Online påbörjar fullgörandet av beställningen. Detta innebär att om kunden ångrar sig och produktionen redan påbörjats kan Möblera Online ta ut en avgift på 30% av orderbeloppet.

Beställningsvara:

Lagd order på beställningsvara som avbokas innan leverans ankommit Möblera Online, debiteras med 30% av ordervärdet för den avbokade varan.

Ångerrätt och öppet köp gäller ej beställningsvaror.

Med beställningsvaror menas varor “som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel”. Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål. Varor som markeras som “i lager” på produktsidan är de varor som ej är beställningsvaror.

Om du är osäker på om en vara är en beställningsvara eller ej – kontakta oss innan beställning.

Returkostnad:

Returkostnaden är ett samlingsbegrepp för en expeditionsavgift samt fraktavgift som tas ut vid returer.

Hemleveranser: 995 kr

Leveranser till Service Point (paketombud): 295 kr

Inga paket löses ut mot postförskott. Möblera Online kan komma att debitera kunden eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej kompletta, skadade eller brukade produkter. Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av Möblera Online och ärendet är avslutat. Bilder på produktens skick vid avlämning från kunden är ett krav. Vid retur från kund till Möblera Online ansvarar kunden för produktens skick och därmed eventuella skador som kan uppstå under transporten.

Produktinformation:

Möblera Online reserverar sig för eventuella fel i produktinformationen och annonser.

Kunduppgifter:

De uppgifter ni lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras eller säljas vidare på något sätt eller i någon form. Vi använder informationen endast för att kunna handlägga din order. Din e-postadress används för att sända orderbekräftelsen till er och om vi behöver kontakta er. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har ni rätt att få den information som vi har registrerat om er och om ni anser den vara felaktig eller irrelevant kan ni begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall kundsupport.

Den e-postadress och mobilnummer ni uppger vid beställning kommer att användas av Möblera Online för att kontakta er vid avisering.

Ni har också godkänt att få tips, information och annonser via sms eller e-post när ni skriver upp er i vårt nyhetsbrev. Närhelst ni önskar kan ni enkelt med ett knapptryck i utskicket avbryta e-postutskicken, och/eller SMS-utskicken.